Tocăniță de pui cu orez – Rețetă rapidă și gustoasă, atât de bună încât o să vrei 2 porții

Ingrediente necesare:

  • aprox. 1 kg carne de pui (aripi, spate, gât, pipotă, ficat etc.)
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 linguriță boia
  • ulei, condimentele preferate
  • sare și piper, după gust
  • 250 g orez
  • 1 morcov
  • 1 cană mazăre (opțional)
  • puțină apă

Mod de preparare:

Fierbem orezul cu morcovul și mazărea. Tocăm ceapa și o călim în ulei, adăugăm boiaua de ardei și carnea de pui, apoi adăugăm apă cât să acopere carnea. Condimentăm după gust. Să rămână carnea suculentă!
La final, amestecăm tocănița cu orezul și mâncarea e gata!

În cazul în care folosim orez prefiert, adăugăm morcovul și mazărea în tocană. Eu am servit tocănița cu gogoșari murați.

Să aveți poftă bună!

Noi preferăm carnea de pui mai osoasă, dar sigur, se poate face și cu piept de pui, pulpe etc.