kiloRețete
duminică, septembrie 24, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură de casă “Lacrimile Îngerilor” – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă, cu adevărat deosebită

Prăjitură de casă “Lacrimile Îngerilor” – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă, cu adevărat deosebită

Saptamana trecuta am sarbatorit mai multe evenimente si am fost nevoita sa incerc mai multe retete de prajituri. Acum, dupa ce le-am gustat pe toate, pot sa spun ca preferata mea a fost prajitura “lacrimi de inger”. Are un gust delicios si un aspect placut, incantator.

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 gr faina de grau, 160 gr margarina pentru prajituri
  • 160 gr zahar pudra, 1 lingurita praf de copt
  • 3 galbenusuri

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 ml lapte, 750 gr branza de vaci
  • 150 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie, 150 ml ulei
  • 1 ou, 3 galbenusuri

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 lingurite zahar pudra

Mod de preparare:

Cernem faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol adanc. Adauga margarina, zaharul pudra si galbenusurile, unul cate unul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Transferam aluatul intr-o tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.

Pregatim umplutura. Punem laptele la fiert, adaugam zaharul vanilat si praful de budinca. Amestecam pana obtinem o crema groasa. Luam budinca de pe foc si o lasam la racit.

Amestecam apoi branza de vaci cu zaharul pudra, oul, uleiul si galbenusurile, iar la final adaugam budinca rece. Amestecam bine si turnam crema obtinuta peste aluatul din tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 25 de minute

Cu ajutorul unui mixer batem albusurile cu zaharul pudra pana obtinem o bezea tare. Punem bezeaua peste prajitura inca fierbinte si o mai bagam la cuptor pentru inca 10 minute la o temperatura de 130 grade.

Cand este gata, scoatem prajitura si lasam cuptorul sa se raceasca putin. Bagam prajitura inapoi in cuptor si o lasam sa se raceasca acolo. Cat timp se va raci, la suprafata se vor forma mici picaturi, asemanatoare lacrimilor.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Ardei kapia pentru iarnă, la borcan – Rețetă ușoară și gustoasă, tare gustoasă!

Ardei kapia pentru iarnă, la borcan - Rețetă ușoară și gustoasă, tare gustoasă!

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Chec de casă fraged, aromat, pufos și delicios – Chec cu lămâie și mascarpone – Rețetă simplă, rapidă
Fără categorie

Chec de casă fraged, aromat, pufos și delicios – Chec cu lămâie și mascarpone – Rețetă simplă, rapidă

5 rețete gustoase de supă – Rețete probate și recomandate de gospodine cu tradiție
Feluri principale

5 rețete gustoase de supă – Rețete probate și recomandate de gospodine cu tradiție

Prăjitură cu căpșuni și bezea – Prăjitură ușoară și delicioasă
Fără categorie

Prăjitură cu căpșuni și bezea – Prăjitură ușoară și delicioasă

Pateuri de casă făcute în tigaie, cu brânză sărată –  Pateuri moi și apetisante, fragede și gustoase
Fără categorie

Pateuri de casă făcute în tigaie, cu brânză sărată – Pateuri moi și apetisante, fragede și gustoase

Piept de pui în sos de smântână – Rețetă excelentă și rapidă, ideală când sunteți pe fugă
Feluri principale

Piept de pui în sos de smântână – Rețetă excelentă și rapidă, ideală când sunteți pe fugă

Friptură de porc la cuptor, cu smântână și usturoi – Se prepară din 1 kg carne de porc, 150g cașcaval, 3 linguri pastă de tomate, 2 linguri smântână și…
Fără categorie

Friptură de porc la cuptor, cu smântână și usturoi – Se prepară din 1 kg carne de porc, 150g cașcaval, 3 linguri pastă de tomate, 2 linguri smântână și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate