Saptamana trecuta am sarbatorit mai multe evenimente si am fost nevoita sa incerc mai multe retete de prajituri. Acum, dupa ce le-am gustat pe toate, pot sa spun ca preferata mea a fost prajitura “lacrimi de inger”. Are un gust delicios si un aspect placut, incantator.
Ingrediente pentru aluat:
- 400 gr faina de grau, 160 gr margarina pentru prajituri
- 160 gr zahar pudra, 1 lingurita praf de copt
- 3 galbenusuri
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 ml lapte, 750 gr branza de vaci
- 150 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie, 150 ml ulei
- 1 ou, 3 galbenusuri
Ingrediente pentru bezea:
- 6 albusuri
- 6 lingurite zahar pudra
Mod de preparare:
Cernem faina impreuna cu praful de copt, intr-un bol adanc. Adauga margarina, zaharul pudra si galbenusurile, unul cate unul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Transferam aluatul intr-o tava (30×40 cm) tapetata cu hartie de copt.
Pregatim umplutura. Punem laptele la fiert, adaugam zaharul vanilat si praful de budinca. Amestecam pana obtinem o crema groasa. Luam budinca de pe foc si o lasam la racit.
Amestecam apoi branza de vaci cu zaharul pudra, oul, uleiul si galbenusurile, iar la final adaugam budinca rece. Amestecam bine si turnam crema obtinuta peste aluatul din tava. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 25 de minute
Cu ajutorul unui mixer batem albusurile cu zaharul pudra pana obtinem o bezea tare. Punem bezeaua peste prajitura inca fierbinte si o mai bagam la cuptor pentru inca 10 minute la o temperatura de 130 grade.
Cand este gata, scoatem prajitura si lasam cuptorul sa se raceasca putin. Bagam prajitura inapoi in cuptor si o lasam sa se raceasca acolo. Cat timp se va raci, la suprafata se vor forma mici picaturi, asemanatoare lacrimilor.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post