Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tocinei cu dovlecei – Nota 10, atât de buni și de gustoși… Doamne, Doamne, n-am cuvinte!
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 2-3 căței usturoi
- 4 linguri făină
- 2 dovleceii medii (800 g)
- Verdeață
- Sare, piper
Mod de preparare:
Trecem dovleceii prin răzătoarea mare și punem într-o strecurătoare. Sărăm, amestecăm și lăsăm deoparte pentru 10 minute, să se scurgă zeama lăsată.
Stoarcem dovleceii, îi punem într-un bol. Adăugăm ouăle, usturoiul pisat, verdeața tocată mărunt și amestecăm. Adăugăm piper după gust și amestecăm din nou. Încorporăm treptat făina.
Încingem un pic de ulei într-o tigaie și punem în ea câte o lingură din compoziție.
Prăjim pe foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți. Scoatem tocineii pe hârtie absorbantă pentru a elimina uleiul în exces.
Savurați cu poftă! Poftă bună!