Ingrediente necesare:
- 1 kg ciuperci
- 4 linguri ulei
- 4 căței usturoi
- 1 legătură pătrunjel sau mărar
- Sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a spăla foarte bine ciupercile. Le tăiem bucățele, le punem într-o tavă, apoi presărăm peste ei 2 căței de usturoi tocați fin. punem și uleiul, sare și piper.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 20 de minute.
După aceea, scoatem tava din cuptor, scurgem excesul de zeamă și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute.
În acest timp, pregătim un mujdei din 2 căței de usturoi pe care îi zdrobim și îi amestecăm cu câteva linguri din zeama de ciuperci.
După ce ciupercile s-au rumenit și s-au uscat un pic, scoatem tava din cuptor, turnăm mujdeiul peste ele.
Presărăm și verdeața tocată mărunt.
Este un fel de mâncare de sine stătător sau este perfect șu ca garnitură la friptură.
Să savurați cu poftă această mâncărică delicioasă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro