Rețetă pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă rapidă și delicioasă, cu adevărat delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 20g pudră de cacao, 120g făină, 100g zahăr, 150 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 120 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 20 g pudră de cacao
Alte ingrediente necesare:
- 200 g smântână pentru frișcă 33%
- 1 lingură miere
- 1 lingură gelatină
- 150 ml lapte
Mod de preparare:
Mixăm ouăle, adăugăm zahărul tos și cel vanilat și mixăm până zahărul se dizolvă complet. Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao. Transferăm compoziția pe tava mare de la aragaz (tapetată cu hârtie de copt) și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Punem smântâna într-un bol și mixăm spumă, după care încorporăm și mierea. Amestecăm gelatina cu laptele, o lăsăm să se umfle după care o încălzim până se dizolvă (fără să o fierbem!). Lăsăm gelatina să se răcorească după care o încorporăm în crema pregătită anterior.
Tăiem blatul în două și umplem cu cremă. Punem o greutate deasupra prăjiturii și o dăm la frigider pentru 4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!