Tortul cu piscoturi si fructe este usor de preparat si nu necesita coacere. Fructele completeaza perfect umplutura delicioasa. Incearca aceasta reteta si bucura-te de rezultat. Nu-ti va parea rau.
Ai nevoie de:
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 50 ml iaurt, 200 gr piscoturi
- 200-500 gr fructe la alegere, 15 gr gelatina granule
- 3 oua, 150 gr zahar pudra, 100 ml apa
- Lapte (pentru inmuierea piscoturilor)
Cum se prepara tortul cu piscoturi si fructe?
Pentru inceput, separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zaharul pudra. Gateste-le la bain-marie timp de 10 minute. Ia galbenusurile de pe foc si lasa-le la racit.
Folosind mixerul, bate albusurile spuma, apoi adauga galbenusurile si amesteca bine. Inmoaie gelatina in 100 ml apa. Separat, bate smantana dulce, apoi adauga iaurtul si amesteca.
Adauga amestecul de galbenusuri si albusuri in bolul cu smantana dulce. Amesteca totul foarte bine.
Dizolva gelatina umflata in cuptorul cu microunde. Adauga doua linguri de umplutura in gelatina topita. Amesteca bine, apoi toarna toata gelatina in umplutura.
Toarna un sfert din umplutura intr-o tava rotunda cu diametru de 24 cm, tapetata cu folie alimentara. Asaza fructele deasupra si acopera-le cu piscoturi inmuiate in lapte.
Toarna din nou o parte din umplutura, adauga fructe si acopera-le cu piscoturi inmuiate in lapte. La final, adauga crema, fructe si iarasi crema.
Pune tortul la frigider pentru cateva ore. De preferat ar fi sa-l lasi la rece o noapte intreaga. A doua zi, scoate tava din frigider si decoreaza tortul dupa propriul plac. Taie tortul in felii si serveste-l impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post