Prăjitură de casă, cremoasă și delicioasă – Se prepară din 230g făină, 3 ouă, 400 ml smântână, 210g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g făină
- 130 g unt
- 80 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri
- Jumătate linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 ml smântână 30%
- 200 g iaurt
- 130 g zahăr
- 30 g făină
- 8 g zahăr vanilat
- 3 albușuri
- 1 praf de sare
Alte ingrediente necesare:
- Fructe proaspete sau din compot
- Zahăr
Mod de preparare:
Notă: toate ingredientele trebuie să fie reci! Folosim o tavă de 23*23 cm sau una rotundă de 24 cm.
Pentru aluat, amestecăm făina cu praful de copt, sarea, zahărul pudră și cel vanilat. Adăugăm cubulețele de unt rece și amestecăm repede, până obținem un aluat nisipos. Încorporăm și gălbenușurile, lucrând repede ca untul să nu se topească.
Punem aluatul într-o pungă și îl dăm la frigider.
Pentru umplutură, punem iaurtul și smântână într-un castron. Adăugăm făina și zahărul vanilat și amestecăm până la omogenizare. Separat, mixăm albușurile și sarea spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm spuma în compoziția de iaurt și amestecăm ușor.
Recomandăm să folosiți fructe proaspete, întrucât cele din conservă au prea mult suc (dar se pot scurge). Tăiem fructele în cuburi. Împărțim aluatul în două părți inegale: 1/ 3 și 2/ 3.
Asamblare
Întindem bucata mai mare de aluat pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt. Punem fructele peste care punem și crema.
Acoperim cu aluatul rămas, rupându-l în bucățele mai mici. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute. Lăsăm să se răcească după care o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!