Prăjitură fragedă, cremoasă, aromată și delicioasă – Prăjitură de casă pe gustul întregii familii

Ingrediente necesare pentru blatul simplu:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru blaturile cu cacao:

  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă de ciocolată
  • 1 L lapte
  • 12 linguri zahăr
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 200 g unt

Mod de preparare:

Pentru blatul simplu, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Treptat adăugăm și făina amestecată cu praful de copt.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm compoziția în ea și coacem blatul timp de aproximativ 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Pentru blatul cu cacao, procedăm la fel ca la blatul simplu cu o excepție: amestecăm făina și cu praful de copt și cu pudra de cacao. Împărțim compoziția în două părți egale și coacem 2 blaturi.

Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul. Punem pe foc și amestecăm până zahărul se dizolvă.

Adăugăm praful de budincă și pudra de cacao, amestecăm bine și fierbem până se îngroașă.

Lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă, după care îl încorporăm în cremă.

Asamblare: blat cu cacao, 1 /3 cremă, blat simplu, 1/ 3 cremă, blat cu cacao, crema rămasă.

Decorăm după gust ( de exemplu: ciocolată rasă, frișcă, pudră de cacao ).

Savurați cu poftă! Poftă bună!