Rețetă explicată pas cu pas – Turte moi și gustoase (din puține ingrediente) – Turte cu brânză și verdeață (pe bază de chefir)
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 1 pahar chefir (sau iaurt)
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță sare
- 300-400 g brânză moale
- 1 legătură mare amestec de verdeață (coriandru, pătrunjel, mărar)
- Unt (pentru a unge turtele)
Ingrediente necesare pentru sos:
- 200 ml iaurt natural
- 2 căței usturoi
- 3 linguri verdeață mărunțită
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm chefirul cu bicarbonatul și lăsăm deoparte timp de 5 minute. Cernem făina într-un alt bol, adăugăm sarea și amestecăm. Încorporăm și chefirul și frământăm un aluat omogen și elastic.
Presărăm aluatul astfel obținut cu un pic de făină, îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la temperatura camerei timp de 10 minute. Între timp, dăm brânza prin răzătoare și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt. Gustăm compoziția și la nevoie o potrivim de sare.
Împărțim aluatul în 6 bile egale pe care le întindem, pe rând, în forme rotunde. La mijloc punem câte 2 linguri de umplutură după care lipim marginile. Apăsăm ușor cu palma pentru a aplatiza turtele după care le întindem până la diametrul de 20 cm.
Le prăjim pe o tigaie uscată și bine încinsă, câte 3 minute pe fiecare parte. Le ungem cu unt și le suprapunem pe o farfurie.
Servim turtele alături de sosul pregătit prin amestecarea ingredientelor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!