Rețetă cu imagini, pas cu pas – Cartofi acordeon savuroși, cu miez moale și crustă rumenă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 4-6 cartofi
- 4 căței de usturoi
- 55 g unt de post
- 3 linguri ulei de măsline
- 2-3 ramuri de cimbru proaspăt
- Sare și piper
- Ierburi proaspete pentru servire
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200°C; curăță, spală și usucă cartofii.
Taie cartofii în felii subțiri, lăsând aproximativ 0.5 cm netăiat la baza cartofului.
Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-o cratiță mică, la foc mic, topește untul cu uleiul de măsline, cățeii de usturoi și cimbru.
Amestecă pe foc mic până când untul se topește și usturoiul devine moale, aproximativ 3-4 minute. Unge cartofii cu jumătate din amestecul de unt. Presară generos cartofii cu sare și piper.
Coace cartofii timp de 30 de minute, scoate tava din cuptor, presară cu cimbru sau alte ierburi. Unge cu restul de unt. Coace pentru încă 30 de minute sau până când cartofii devin crocanți pe margini.
Presară cu ierburi proaspete și servește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!