Ingrediente necesare pentru blat:
- 550 g făină
- 200 g nucă măcinată
- 250 g zahăr pudră
- 250 g unt moale
- 3 ouă
- 1 plic și jumătate praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 300 ml smântână
- 160 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 1 plic budincă de vanilie
Alte ingrediente necesare:
- Gem
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm ingredientele pentru blat până obținem un aluat omogen. Învelim aluatul în folie alimentară și-l dăm la frigider timp de 1 oră. După 1 oră, împărțim aluatul în două: 3/5 și 2/5.
Întindem aluatul mai mare într-o foaie de 42*32 cm și transferăm în tava unsă cu unt.
Înțepăm din loc în loc cu o furculiță și întindem un strat de gem.
Rupem o bucată mai mică din cealaltă porție de aluat.
Formăm un rulou lung: aproximativ 2×42 cm și 2*32 cm.
Punem rulourile în jurul marginilor tăvii. ( ungem și marginile tăvii cu unt )
Pentru umplutură, mixăm ingredientele necesare până la omogenizare.
Întindem umplutura peste aluatul din tavă. Din aluatul rămas formăm grilajul pe umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius și coacem timp de 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!