Caserolă rapidă și gustoasă, pentru un prânz savuros – Conopidă la cuptor, cu șuncă și cașcaval

Ingrediente necesare:

  • 1 conopidă mai mare
  • 200 g cașcaval
  • 300 g șuncă
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână
  • 100 g cașcaval ras
  • Unt pentru a unge tava
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm conopida și o desfacem în buchețele. Fierbem în apă cu sare timp de 3-5 minute aproximativ.

Ungem tava cu unt, tăiem în cubulețe șunca și 200g de cașcaval. Fierbem și 2 ouă și tăiem în cubulețe.

Amestecăm cașcavalul cu șunca, ouăle, cu sare și piper.

Adăugăm conopida, amestecăm iar și transferăm totul în tavă. Amestecăm smântâna cu ouăle rămase și turnăm acest amestec în tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Când conopida este gata, presărăm cașcavalul ras ( 100g ) și dăm tava înapoi la cuptor până se rumenește frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!