Prăjitură moale și cremoasă cu brânză și spumă de albușuri – Se prepară din 400g făină, 500g brânză de vaci, 320g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare foaie:
- 400 g făină
- 200 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
- 200 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 120 g zahăr pudră
- 500 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 lingură amidon (sau jumătate plic praf de budincă)
- 1 ou
- 4 gălbenușuri
Ingrediente necesare pentru spumă:
- 6 albușuri
- 8 linguri zahăr tos
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 200 de grade și ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 40*30 cm.
Pentru foaie, punem toate ingredientele necesare într-un bol și frământăm un aluat omogen. Întindem aluatul la mărimea tăvii și transferăm în tavă.
Pentru cremă, mixăm împreună toate ingredientele necesare și întindem peste foaia din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25 de minute.
După 25 de minute, setăm cuptorul la 150 de grade și mai coacem prăjitura timp de 5 minute.
În timp ce prăjitura este la cuptor, pregătim spuma.
Mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm treptat zahărul. Trebuie să obținem o spumă tare și lucioasă.
Scoatem prăjitura din cuptor și întindem imediat spuma peste ea. Uniformizăm repede și dăm tava înapoi la cuptor (150 grade) pentru încă 15 minute.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcorească, după care o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!