Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornetti cu ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru maia:
- 70 g făină
- 70 g apă
- 15 g drojdie proaspătă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 230 g făină Manitoba
- 230 g făină 000
- 180 g lapte
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 60 g unt moale
- coaja de la 1 Lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 8 g sare fină
Ingrediente necesare pentru crema de unt:
- 70 g unt
- 70 g zahăr granulat
Ingrediente necesare pentru uns și decor:
- 1 gălbenuș de ou
- lapte
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecă 70 g de făină cu 70 g de apă caldă în care ai dizolvat drojdia. Lasă deoparte 10-15 minute, după care adaugă restul de făină.
Combină toate celelalte ingrediente ale aluatului – ouă, zahăr și lapte. Frământă aluatul până când începe să se omogenizeze, după care încorporează treptat untul moale, câteva bucăți odată.
Adaugă sarea și coaja de lămâie. La final, adaugă și extractul de vanilie. Continuă să lucrezi aluatul până când devine neted și elastic.
Formează aluatul într-o bilă și lasă-l să crească timp de 2-3 ore, sau până se dublează în volum.
Împarte aluatul în 8 bucăți egale. Modelează fiecare bucată într-o bilă și lasă-le să se odihnească timp de 10 minute.
Întinde parțial fiecare bilă cu un sucitor pe o suprafață ușor înfăinată. Lasă aluatul să se odihnească încă 10 minute.
Întinde din nou foile până devin subțiri și la fel de mari ca o farfurie. Întinde crema de unt și zahăr pe fiecare foaie, suprapunându-le. Ultima foaie va rămâne fără unt.
Lasă să se odihnească timp de 10 minute, apoi sigilează bine marginile. Întinde cele 8 foi cu un sucitor la câțiva milimetri grosime. Taie în 12 triunghiuri.
Fă o mică tăietură la baza fiecărui triunghi, apoi rulează strâns (poți pune acum și un pic de ciocolată pe fiecare triunghi).
Pune croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă să crească până se dublează în volum. Acoperă-le cu folie alimentară.
Unge-le cu gălbenușul de ou bătut cu o picătură de lapte și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.
După coacere, lasă croissantele să se răcorească un pic și pudrează-le cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!