kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Croissante de casă după o rețetă italiană – Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cornetti de casă

Croissante de casă după o rețetă italiană – Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cornetti de casă

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Cornetti cu ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente necesare pentru maia:

  • 70 g făină
  • 70 g apă
  • 15 g drojdie proaspătă

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 230 g făină Manitoba
  • 230 g făină 000
  • 180 g lapte
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 60 g unt moale
  • coaja de la 1 Lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 8 g sare fină

Ingrediente necesare pentru crema de unt:

  • 70 g unt
  • 70 g zahăr granulat

Ingrediente necesare pentru uns și decor:

  • 1 gălbenuș de ou
  • lapte
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecă 70 g de făină cu 70 g de apă caldă în care ai dizolvat drojdia. Lasă deoparte 10-15 minute, după care adaugă restul de făină.

Combină toate celelalte ingrediente ale aluatului – ouă, zahăr și lapte. Frământă aluatul până când începe să se omogenizeze, după care încorporează treptat untul moale, câteva bucăți odată.

Adaugă sarea și coaja de lămâie. La final, adaugă și extractul de vanilie. Continuă să lucrezi aluatul până când devine neted și elastic.

Formează aluatul într-o bilă și lasă-l să crească timp de 2-3 ore, sau până se dublează în volum.

Împarte aluatul în 8 bucăți egale. Modelează fiecare bucată într-o bilă și lasă-le să se odihnească timp de 10 minute.

Întinde parțial fiecare bilă cu un sucitor pe o suprafață ușor înfăinată. Lasă aluatul să se odihnească încă 10 minute.

Întinde din nou foile până devin subțiri și la fel de mari ca o farfurie. Întinde crema de unt și zahăr pe fiecare foaie, suprapunându-le. Ultima foaie va rămâne fără unt.

Lasă să se odihnească timp de 10 minute, apoi sigilează bine marginile. Întinde cele 8 foi cu un sucitor la câțiva milimetri grosime. Taie în 12 triunghiuri.

Fă o mică tăietură la baza fiecărui triunghi, apoi rulează strâns (poți pune acum și un pic de ciocolată pe fiecare triunghi).

Pune croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă să crească până se dublează în volum. Acoperă-le cu folie alimentară.

Unge-le cu gălbenușul de ou bătut cu o picătură de lapte și dă tava la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru aproximativ 20 de minute.

După coacere, lasă croissantele să se răcorească un pic și pudrează-le cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Chifle moi și pufoase – Chifle de casă cu usturoi și verdeață – Gustoase și savuroase, merită încercate

Chifle moi și pufoase - Chifle de casă cu usturoi și verdeață - Gustoase și savuroase, merită încercate

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Când am o cană de iaurt în plus, pregătesc această prăjitură cu mere – Este delicioasă, merită probată
Rețete

Când am o cană de iaurt în plus, pregătesc această prăjitură cu mere – Este delicioasă, merită probată

Piept de pui fraged și gustos, în sos de smântână și usturoi – Se prepară rapid, în tigaie, din 400g piept de pui, 250 ml smântână de gătit, 4 căței usturoi și…
Fără categorie

Piept de pui fraged și gustos, în sos de smântână și usturoi – Se prepară rapid, în tigaie, din 400g piept de pui, 250 ml smântână de gătit, 4 căței usturoi și…

Rețetă ușoară pentru Baklava de casă – Baklava dulce, aromată și însiropată – Niciodată nu ajunge o tavă întreagă…
Fără categorie

Rețetă ușoară pentru Baklava de casă – Baklava dulce, aromată și însiropată – Niciodată nu ajunge o tavă întreagă…

Pateuri din cartofi și ciuperci – Foarte gustoase și foarte sățioase, o să-ți placă mult
Aperitive

Pateuri din cartofi și ciuperci – Foarte gustoase și foarte sățioase, o să-ți placă mult

Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată – Soțul meu o adoră, musafirii îmi cer mereu rețeta
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată – Soțul meu o adoră, musafirii îmi cer mereu rețeta

Sărățele crocante cu brânză – Sunt așa de bune și de gustoase încât le fac în fiecare weekend
Fără categorie

Sărățele crocante cu brânză – Sunt așa de bune și de gustoase încât le fac în fiecare weekend

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate