Ingrediente necesare:

  • 50 ml ulei
  • 2 ardei roșii
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 2 roșii
  • câteva ciupercuțe champignon
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 700 ml supă de pui sau apă
  • sare și piper, după gustv
  • 300 g orez bob rotund

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm apoi tocăm toate legumele: ceapa, morcovii, ardeii, roșiile, ciupercile.
Călim ceapa în ulei până se înmoaie, apoi punem și ardeii, morcovii și ciupercile.

Amestecăm și călim legumele pentru încă 4-5 minute, după care adăugăm și orezul spălat.
Amestecăm, călim încă un minut, apoi turnăm 2 căni de supă de pui ( sau apă ), punem și roșiile, cimbrul, potrivim de sare și piper și amestecăm bine.

Fierbem orezul cu legume la foc mediu timp de 20-25 de minute, până se face orezul.
Completăm cu apă caldă dacă este nevoie.

După ce orezul a fiert, punem și pătrunjelul spălat și tocat mărunt și ceapa verde spălată și tocată mărunt.
Servim acest pilaf savuros ca fel principal sau ca garnitură.

Poftă bună!

Sursă rețetă: umakitchen.com/2012/08/tomato-rice.html