Ingrediente necesare:

50 ml ulei
2 ardei roșii
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei verde
2 roșii
câteva ciupercuțe champignon
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 linguriță cimbru uscat
700 ml supă de pui sau apă
sare și piper, după gust
300 g orez bob rotund

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm apoi tocăm toate legumele: ceapa, morcovii, ardeii, roșiile, ciupercile.

Călim ceapa în ulei până se înmoaie, apoi punem și ardeii, morcovii și ciupercile.

Amestecăm și călim legumele pentru încă 4-5 minute, după care adăugăm și orezul spălat.

Amestecăm, călim încă un minut, apoi turnăm 2 căni de supă de pui ( sau apă ), punem și roșiile, cimbrul, potrivim de sare și piper și amestecăm bine.

Fierbem orezul cu legume la foc mediu timp de 20-25 de minute, până se face orezul.

Completăm cu apă caldă dacă este nevoie.

După ce orezul a fiert, punem și pătrunjelul spălat și tocat mărunt și ceapa verde spălată și tocată mărunt.

Servim acest pilaf savuros ca fel principal sau ca garnitură.

Poftă bună!

Sursă rețetă: umakitchen.com/2012/08/tomato-rice.html