Ingrediente necesare:
- 50 ml ulei
- 2 ardei roșii
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei verde
- 2 roșii
- câteva ciupercuțe champignon
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- 1 linguriță cimbru uscat
- 700 ml supă de pui sau apă
- sare și piper, după gustv
- 300 g orez bob rotund
Mod de preparare:
Spălăm, curățăm apoi tocăm toate legumele: ceapa, morcovii, ardeii, roșiile, ciupercile.
Călim ceapa în ulei până se înmoaie, apoi punem și ardeii, morcovii și ciupercile.
Amestecăm și călim legumele pentru încă 4-5 minute, după care adăugăm și orezul spălat.
Amestecăm, călim încă un minut, apoi turnăm 2 căni de supă de pui ( sau apă ), punem și roșiile, cimbrul, potrivim de sare și piper și amestecăm bine.
Fierbem orezul cu legume la foc mediu timp de 20-25 de minute, până se face orezul.
Completăm cu apă caldă dacă este nevoie.
După ce orezul a fiert, punem și pătrunjelul spălat și tocat mărunt și ceapa verde spălată și tocată mărunt.
Servim acest pilaf savuros ca fel principal sau ca garnitură.
Poftă bună!
Sursă rețetă: umakitchen.com/2012/08/tomato-rice.html
Discussion about this post