Rețeta perfectă pentru un desert rapid și delicios – Ne amintește mereu de perioada copilăriei…
Ingrediente necesare:
- Jumătate cană orez
- 2 căni jumătate lapte
- 4 linguri zahăr
- Esență de vanilie, după gust
- Scorțișoară, după gust
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Spălăm orezul bine, în mai multe ape, apoi acoperim orezul cu apă curată, acoperim și lăsăm deoparte timp de 10 minute.
Pregătim o oală antiaderantă: turnăm în ea laptele, punem și un praf de sare, amestecăm și punem oala pe foc. Când laptele începe să fiarbă, punem orezul scurs de apă și fierbem 10 minute, amestecând continuu.
Când amestecul începe să se îngroașe, punem zahărul, vanilia și amestecăm bine.
Mai lăsăm oala pe foc în jur de 5 minute, după care transferăm orezul cu lapte în castroane și decorăm cu scorțișoară.
Timpul de fierbere al orezului este, în total, cam 15-20 minute.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post