Ingrediente

  • 500 g biscuiți vanilie
  • 400 ml lapte condensat
  • 50 g cacao praf
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolată neagră (cu conținut de cacao minim 70%)
  • 30 ml coniac (opțional)
  • 20 g citrice uscate

Din aceste ingrediente veți obține aproximativ 20 “cartofi” aproximativ 1-2 ore.

Cum se prepară?

Mărunțiți biscuiții foarte bine. Nu trebuie să rămână bucăți deloc . Puteți să folosiți tocătorul de carne.

În alt vas amestecați praful de cacao cu laptele condensat până devine o pastă uniformă. Adăugați bucăți de unt moale și puneți la foc mic. Încălziți până se topește untul.

Topiți ciocolata la bain-marie. Jumătate din ea (aproximativ 50 g) adăugați în compoziția de la punctul 2. Tot acolo turnați coniacul, dacă îl folosiți. De a doua jumătate veți avea nevoie la decor.

Amestecați compoziția de ciocolată cu biscuiții. Dacă rezultatul vă pare cam uscat, adăugați puțin lapte.

Modelați cartofii. Mai întâi faceți batonașe , apoi tăiați-le în dimensiunile dorite. Bucățile faceți-le biluțe.

Înăuntrul biluțelor puneți fructele uscate. O parte di ele le puteți folosi la decor.
Încălziți ciocolata rămasă și turnați peste cartofi, decorați cu fructe uscate.
Așteptați să se răcească ciocolata…

Fiind reci, cartofii nu își pierd din gust, dimpotrivă. Așa că nu vă grăbiți să le mâncați, chiar dacă vă doriți foarte mult. Astfel și ciocolata va reuși să se absoarbă mai bine în prăjiturele… Poftă bună!