Pentru aluat:
80 gr unt
160 gr făină
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
150 ml smântână de gătit
1 ou
2 gălbenușuri
Sare
150 gr brânză de capră
4 roșii
1 lingură ulei de măsline
1 lingură balsamico
25 gr rucola
Mod de preparare:
Untul tăiat in bucăți mici se frământă cu făina ,sarea și 2 linguri de apă rece . Aluatul se infășoară in folie și se dă la frigider pentru o ora.
Smântâna se amestecă cu oul intreg și cele două gălbenușuri și praful de sare.Jumătate din cantitatea de brânză se zdrobește cu o furculiță . Se adaugă peste amestecul de ouă și smântână. Roșiile se spală apoi se taie in felii, se sărează,piperează,se stropesc cu ulei și balsamico.
Se incinge cuptorul la 200 de grade . Ungeți o forma de tartă si tapetați-o cu aluatul format pentru tartă . Puneți amestecul de brânză ,ouă și smântână peste aluat apoi roșiile.
Coaceți cca 30 de minute apoi scoateți și adaugați restul de brânză tăiat cubulețe . Când scoateți din cuptor , puneți rucola deasupra și serviți.
Poftă bună!