Rețetă rapidă și aromată, cu imagini – Aveți lapte și ciocolată? Încercați această rețetă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 7 g agar-agar (gelifiant natural)
- 100 ml lapte
- 14 g pudră de cacao
- 75 g unt
- 75 g făină
- 650 ml lapte
- 60-75 g zahăr
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Punem gelifiantul într-un bol. Cernem pudra de cacao peste el, adăugăm și 100 ml de lapte și omogenizăm. Topim untul într-un vas, adăugăm făina și amestecăm foarte bine. Treptat încorporăm și 650 ml lapte, amestecând continuu.
Adăugăm și compoziția cu cacao și amestecăm foarte bine. Luăm vasul de pe foc și transferăm compoziția într-un bol, trecând-o printr-o strecurătoare.
O punem înapoi în vas, adăugăm zahărul și punem vasul înapoi pe foc. Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare și până compoziția se îngroașă.
Turnăm compoziția într-o formă de silicon și îi acoperim suprafața cu folie alimentară. Dăm la frigider pentru 3-4 ore după care răsturnăm desertul pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!