Prăjitură fără coacere, cu caise și iaurt – Aveți nevoie de 130g biscuiți, 80g unt, 500g caise, 150g zahăr pudră, 300g iaurt și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 130 g biscuiți simpli
  • 80 g unt

Ingrediente necesare pentru stratul cu caise:

  • 500 g caise din compot sau conservă
  • 150 g zahăr pudră
  • 200 ml apă
  • 2 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente necesare pentru stratul cu iaurt:

  • 300 g iaurt natural
  • 150 g zahăr pudră
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 20 g gelatină pudră
  • 100 ml apă

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Ciocolată rasă

Mod de preparare:

Pentru blat, măcinăm biscuiți și-i amestecăm cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă de 22 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la frigider pentru câteva ore. Pentru stratul cu caise, punem apa și zahărul într-o cratiță.

Punem cratița pe foc și încălzim amestecul până zahărul se dizolvă.

Adăugăm cubulețele de caise și fierbem până se înmoaie.

Adăugăm și praful de budincă și fierbem până obținem o cremă densă.

Transferăm compoziția în tavă, peste stratul de biscuiți, lăsăm să se răcorească și dăm tava înapoi la frigider.

Pentru stratul cu iaurt, amestecăm iaurtul împreună cu zahărul și mixăm spumă frișca lichidă. Punem gelatina în apă, la hidratat, după care o încorporăm în iaurt.

La final, încorporăm și frișca bătută spumă tare și transferăm peste stratul cu caise. Dăm tava la frigider pentru câteva ore, după care decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!