Sfaturile lui Jamie Oliver – Cum să coaceți cartofii corect
Mod de preparare:
1. Setăm temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius.
2. Cu ajutorul unui cuțit, decojim cartofii, pe urmă îi spălăm.
3. Cu ajutorul unei furculițe, înțepăm cartofii, pe urmă îi tapetăm cu ulei de măsline. Îi adăugăm într-un bol și îi condimentăm după bunul plac.
4. Așezăm cartofii într-o tavă de copt și îi coacem timp de 60 de minute.
Rețetă – Cartofi umpluți cu cașcaval și sos de roșii
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 800 g roșii conservate
- 200 g cașcaval
- 4 linguri măsline
- 4 căței de usturoi
- busuioc
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru a coace cartofii, procedăm ca în rețeta de mai sus.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline, adăugăm usturoiul tocat mărunt. Adăugăm busuiocul, verdeața și roșiile conservate. Condimentăm cu sare și piper și gătim la foc mic.
3. Când a început să fiarbă, strecurăm amestecul și gătim la foc mic încă 5 minute.
4. Cartofii îi tăiem în jumătate. Cu ajutorul unui cuțit, îndepărtăm miezul. Umplem cartofii cu amestecul pregătit anterior.
5. Așezăm cartofii într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm cașcaval dat prin răzătoare. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.
Rețeta nr. 2 – Cartofi umpluți cu somon și mazăre
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 300 g mazare
- 200 g somon afumat
- 200 g cașcaval
- 5 linguri iaurt
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri ulei măsline
- ceapă verde
Mod de preparare:
1. Pentru a coace cartofii, procedăm ca în rețeta de mai sus.
2. Punem mazarea la fiert, pe urmă o facem piure.
3. Într-o tigaie încinsă cu ulei, adăugăm usturoiul tăiat mărunt. Adăugăm mazarea și gătim la foc mic până la omogenizare.
4. Cu ajutorul unui blender, mărunțim amestecul obținut. Adăugăm cașcavalul, peștele și mixăm până obținem o pastă omogenă. Condimentăm cu sare și piper.
5. Umplem cartofii cu amestecul obținut. La final, adăugăm ceapa verde.
Rețeta nr. 3 – Cartofi umpluți cu usturoi
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 100 ml ulei măsline
- 12 căței de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pentru a coace cartofii, procedăm ca în rețeta de mai sus.
2. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi în cartofi. Umplem golurile cu usturoi iar la final tapetăm cu ulei de măsline.
3. Condimentăm după bunul plac, pe urmă coacem cartofii la temperatura de 160 de grade, timp de 15 minute.
Să îi savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post