Rețetă cu imagini – Langoși de casă gustoși și savuroși – Rețetă rapidă, gata imediat – Aveți nevoie de 700 ml lapte, 1 kg făină, 4 gălbenușuri, 2 linguri ulei și…

Ingrediente necesare:

  • 700 ml lapte (se poate folosi și apă)
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 kg făină
  • 1 lingură sare
  • 4 gălbenușuri
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare:

Amestecăm un pic de lapte cu drojdia și cu zahărul. Omogenizăm și lăsăm amestecul deoparte, la loc cald, pentru 15 minute.

Cernem făina într-un bol mare. Adăugăm sarea și amestecăm. formăm o adâncitură în mijloc unde turnăm amestecul de drojdie și adăugăm și gălbenușurile. Începem să amestecăm, adăugând treptat și laptele. Frământăm până obținem un aluat omogen și moale.

Ungem suprafața aluatului cu 2-3 linguri de ulei și acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie. Lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, pentru 45-60 minute.

După dospire, transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Aplatizăm până la grosimea de 1 deget și decupăm cu o formă rotundă cu diametrul de 10 cm. Formăm bile, le ungem cu ulei și le lăsăm la dospit pentru 25-30 minute.

Luăm prima bucată de aluat și îl întindem cu mâna după care prăjim în baie de ulei încins, timp de 1,5-2 minute/ parte. Transferăm pe prosoape de hârtie ca să eliminăm uleiul în exces.

Servim langoșii cu smântână, mujdei de usturoi și cașcaval ras după gust.

Savurați cu poftă! Poftă bună!