Supă de casă cu găluște din griș – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Se prepară din 1 ceapă roșie, 4 morcovi, 4 linguri ulei, 4 linguri griș, 1 ou, 250g mazăre și…
Ingrediente necesare:
-
- 1 ceapă roșie mare
- 3-4 morcovi, mărime medie
- 2-3 rădăcină pătrunjel, mărime medie
- 3-4 linguri ulei
- 200-250 g mazăre
- Sare, piper
- 1 linguriță zahăr
- 1 legătură mare pătrunjel
Ingrediente necesare pentru găluște:
-
-
- 1 ou
- 4 linguri griș, aproximativ
- Jumătate linguriță sare
- 1 praf piper negru
- Un sfert legătură pătrunjel
-
Mod de preparare:
Începem cu găluștele: spargem oul într-un bol mai mic și batem cu o furculiță până la omogenizare. Adăugăm griș, cât să obținem consistența necesară (cam 4 linguri). Adăugăm sare, piper, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm. Acoperim și dăm la frigider pentru 30-60 de minute.
Pentru supă, curățăm legumele. Tocăm ceapa mărunt, tăiem morcovul și rădăcina de pătrunjel rondele sau jumătăți de rondele.
Încingem uleiul într-o oală. Adăugăm ceapa și o călim până se înmoaie. Adăugăm morcovul și rădăcina de pătrunjel și mazărea (dacă folosim mazăre proaspătă). Adăugăm sare, piper și acoperim cu capac. Gătim sub capac, la foc mic, până legumele se înmoaie un pic.
Adăugăm 1,5 L apă fierbinte, amestecăm, acoperim cu capac și aducem supa la punctul de fierbere, pe foc mare. Adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt și dacă folosim mazăre congelată, o adăugăm acum.
Scoatem amestecul de găluște din frigider. Cu o linguriță, transferăm compoziția în supa care fierbe încet. Acoperim oala cu capac (nu complet) și fierbem totul împreună la foc mic, timp de 10 minute.
La final, gustăm supa și o potrivim de sare/ piper.
Savurați cu poftă! Poftă bună!