Acest tort cu miere este pur și simplu o capodoperă culinară! Cremă de ciocolată și smântână, o combinație incredibil de gustoasă… Acest tort va decora orice masă, iar oaspeții vor cere sigur rețeta…

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 g zahăr
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cacao
  • 120 g unt
  • 1-2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 350 g făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 40 g amidon
  • 230 g zahăr
  • 80 g unt
  • 100 g smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm ouăle cu sare și 250 de grame de zahăr. Adăugăm cacao și mierea și amestecăm până la omogenizare.

2. Adăugăm 120 de grame de unt și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm până când zahărul și untul s-au topit în totalitate.

3. Aducem amestecul în punctul de fierbere, pe urmă îl lăsăm la răcit.

4. Adăugăm bicarbonatul de sodiu și amestecăm.

5. Adăugăm treptat făina cernută și frământăm până obținem un aluat moale și elastic.

6. Împărțim aluatul obținut în 6 părți egale, pe urmă le punem la frigider.

7. Pentru cremă, amestecăm un ou cu sare, 230 de grame de zahăr și amidon. Laptele îl punem la fiert la foc mic.

8. Când a început să fiarbă, adăugăm puțin câte puțin, compoziția de ou și amidon și amestecăm energic.

9. Adăugăm smântâna și amestecăm. Gătim la foc mediu până când obținem o cremă densă.(Amestecăm încontinuu!)

10. Adăugăm untul, amestecăm, pe urmă lăsăm crema la răcit.

11. Întindem cele 6 bucățele de aluat în foi subțiri cu diametrul de 20-22 cm. Așezăm o foaie de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade aproximativ 7-8 minute. Procedăm la fel și cu restul foilor. În total veți obține 8 foi (+2 foi din resturile de aluat).

12. După ce s-au răcit, e timpul să montăm tortul. Luăm o foaie de blat și o tapetăm cu 1-2 linguri de cremă pregătită anterior (Păstrăm puțină cremă pentru decor).

13. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie de blat. Procedăm la fel cu toate straturile, La final, decorăm cu crema rămasă și cu cacao. Se ține la frigider câteva ore pe urmă se servește alături de cei dragi!