Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură turnată cu mere, gata imediat – Rețetă rapidă și aromată, cu puține ingrediente
Ingrediente necesare:
- 3 ouă
- 100 g zahăr tos
- Zahăr vanilat după gust
- 150 g făină
- 10 g praf de copt
- 100 g unt clarificat
- 2 mere
- 4 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un vas și le mixăm cât să se omogenizeze. Adăugăm și 100 g zahăr tos și zahăr vanilat după gust și mixăm bine până zahărul se dizolvă. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. La final încorporăm și untul topit.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem bucățelele de mere în ea. Presărăm 4 linguri de zahăr peste mere după care turnăm peste ele aluatul pregătit. Turnăm aluatul încet, să curgă și între bucățelele de mere.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute. După coacere, îndepărtăm marginile tăvii, răsturnăm prăjitura pe o farfurie și îndepărtăm hârtia de copt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!