Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură cu mere (rețetă italiană) – Prăjitură de casă din ingrediente simple, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 4-5 mere acrișoare
- 2 ouă
- 75 g zahăr tos
- 1 lingură esență de vanilie
- 100 ml lapte
- 80 g făină
- 1 lingură praf de copt
- 40 g unt topit
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Curățăm merele, le tăiem în feliuțe subțiri și le punem într-un bol. Le stropim cu un pic de zeamă de lămâie, amestecăm și le lăsăm deoparte.
Pentru aluat, spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul tos, vanilia și omogenizăm bine cu telul. Adăugăm laptele, untul topit și amestecăm bine. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Turnăm compoziția peste merele din bol și amestecăm foarte bine.
Tapetăm baza unei tăvi rotunde cu hârtie de copt. Ungem marginile cu unt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45-60 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!