kiloRețete
luni, mai 12, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjiturele de casă cu căpșuni, fără gelatină – Jeleuri rapide și aromate cu căpșuni

Prăjiturele de casă cu căpșuni, fără gelatină – Jeleuri rapide și aromate cu căpșuni

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjiturele de casă cu căpșuni, fără gelatină – Jeleuri rapide și aromate cu căpșuni

Ingrediente necesare pentru compoziția de căpșuni:

  • 300 g căpșuni
  • 80 g zahăr sau după gust
  • 35 g amidon de porumb
  • 40 ml apă

Ingrediente necesare pentru compoziția de smântână:

  • 350 ml smântână pentru gătit 10%
  • 60 g zahăr sau după gust
  • 45 g amidon de porumb
  • 1 linguriță zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Fulgi de cocos după gust

Pentru această rețetă am folosit o tavă de chec, de 11*23 cm și volumul de 1,5 L

Mod de preparare:

Ungem forma cu un pic de ulei, cu ajutorul unui prosop de hârtie sau cu pensula de silicon.

Pentru compoziția de smântână, punem într-o cratiță smântâna, amidonul, zahărul și amestecăm bine, să nu rămână cocoloașe. Punem cratița pe foc și din momentul în care compoziția dă în clocot, o fierbem timp de 1 minut pe foc mic. În tot acest timp amestecăm continuu.

Luăm compoziția de pe foc, încorporăm zahărul vanilat și transferăm compoziția fierbinte în forma pregătită. Uniformizăm și lăsăm să se închege timp de 20-25 de minute, la temperatura camerei.

Pentru compoziția de căpșuni, pasăm căpșunile împreună cu zahărul. Folosim blenderul și pasăm până obținem un piure fin. Dacă folosim căpșuni congelate, le punem împreună cu zahărul într-o cratiță și le încălzim până se înmoaie. Ulterior, le pasăm cu blenderul. De asemenea, puteți trece piureul printr-o strecurătoare măruntă dacă doriți să eliminați sâmburii.

Dizolvăm amidonul în 40 ml de apă, adăugăm piureul și amestecăm foarte bine. Punem compoziția pe foc și din momentul în care dă în clocot, o fierbem timp de 1 minut pe foc mic, amestecând continuu. Transferăm compoziția fierbinte în formă și uniformizăm frumos.

Lăsăm desertul să se răcească timp de 30 de minute la temperatura camerei, după care o îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 30-60 minute.

Ulterior, trecem cu spatula de-a lungul marginilor, separând desertul de formă. Răsturnăm desertul pe un tocător presărat cu fulgi de cocos și îl acoperim complet cu fulgi de cocos.

Porționăm desertul în bucăți. El este stabil și își menține bine forma. De asemenea, este fin, aromat și moderat de dulce.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Rulouri cu piept de pui, fragede și suculente – Rulouri de pui la cuptor, umplute cu ciuperci și cașcaval

Rulouri cu piept de pui, fragede și suculente - Rulouri de pui la cuptor, umplute cu ciuperci și cașcaval

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Ciorbă de fasole uscată – Se prepară din 300g fasole, 1 ceapă, 1 ardei, 2 morcovi și…
Fără categorie

Ciorbă de fasole uscată – Se prepară din 300g fasole, 1 ceapă, 1 ardei, 2 morcovi și…

Prăjitura Fulg de Nea – Blat pufos, cremă de cocos și bezea delicioasă – Prăjitură simplă și delicioasă, merită încercată
Fără categorie

Prăjitura Fulg de Nea – Blat pufos, cremă de cocos și bezea delicioasă – Prăjitură simplă și delicioasă, merită încercată

Tiramisu de casă – Aveți nevoie de 2-3 pachete pișcoturi, 500g mascarpone, 400 ml cafea îndulcită, 8 linguri de zahăr și 5 ouă
Fără categorie

Tiramisu de casă – Aveți nevoie de 2-3 pachete pișcoturi, 500g mascarpone, 400 ml cafea îndulcită, 8 linguri de zahăr și 5 ouă

Dovlecei la cuptor, cu legume și cașcaval – Mâncărică ideală pentru prânz sau cină – Rețetă de nota 10
Fără categorie

Dovlecei la cuptor, cu legume și cașcaval – Mâncărică ideală pentru prânz sau cină – Rețetă de nota 10

Gogoși cu brânză și ou – Gogoși de casă din 3 ouă, 200 ml lapte, 30g unt, 100g făină și 150g cașcaval (brânză)
Rețete

Gogoși cu brânză și ou – Gogoși de casă din 3 ouă, 200 ml lapte, 30g unt, 100g făină și 150g cașcaval (brânză)

Cele mai bune clătite de casă – Clătite fragede, fine, moi și aromate – Aveți nevoie de 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…
Fără categorie

Cele mai bune clătite de casă – Clătite fragede, fine, moi și aromate – Aveți nevoie de 325g făină, 5 ouă, 250 ml lapte, 50g unt și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate