Biscuiți fragezi cu nuci – Rețeta din copilărie pe care o savurez cu poftă și acum

Biscuiți fragezi cu nuci – Rețeta din copilărie pe care o savurez cu poftă și acum – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 200 g unt
  • 130 g zahăr pudră
  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 gălbenuș
  • 70 miez de nucă

Mod de preparare:

1. Într-un bol batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, vanilia, ouăle și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Treptat, adăugăm făina cernută. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl lăsăm la frigider pentru 20 de minute.

3. Întindem aluatul pregătit anterior într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme speciale, decupăm biscuiții. După ce am finalizat acest pas, decupăm centrul fiecarui biscuite. Tapetăm cu unt topit, iar pe deasupra adăugăm miezul de nucă.

4. Arănjăm biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 12 minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Inelușe cu zahăr – Fursecuri fragede, pe bază de chefir, care se topesc în gură

În ciuda denumirii acestora, aluatul fursecurilor nu conține deloc zahăr, inelele fiind doar presărate la exterior cu zahăr. Aceste prăjiturele se prepară ușor și rapid, din ingrediente accesibile, și fac deliciul oricărei pauze de cafea sau ceai.

Ingrediente:

  • 500 g făină de grâu
  • 250 ml chefir
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

  • Chefirul, aflat la temperatura camerei, se amestecă bine cu oul, apoi se adaugă uleiul.
  • Amestecându-se constant, se adaugă făina cernută prin sită și praful de copt.
  • Se amestecă bine compoziția.
  • Când aluatul devine gros, se continuă frământarea cu mâinile.
  • Aluatul obținut trebuie să fie moale și elastic și să nu se lipească de mâini.
  • Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se lasă la odihnit, la temperatura camerei, pentru 15 minute.
  • După 15 minute, aluatul se transferă pe suprafața de lucru, pudrată cu puțină făină, și se împarte în bucățele mici.
  • Fiecare bucățică de aluat se rostogolește, conferindu-i-se forma unui cilindru, apoi capetele cilindrului se lipesc între ele, astfel încât să se obțină un fursec în formă de inel.
  • Se procedează similar cu tot aluatul rămas.
  • “Inelele” obținute se presară pe o parte cu zahăr și se aranjează, cu partea îmbrăcată în zahăr în sus, într-o tavă tapetată, în prealabil, cu hârtie de copt.
  • Se coc fursecurile la o temperatură de 180 grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.
  • După ce s-au făcut, se scot fursecurile din cuptor și se lasă câteva minute la răcit. Ulterior se transferă pe un platou și se servesc calde sau reci.

Să le savurați cu drag!