Ingrediente necesare:

  • 100 g făină
  • 400 ml lapte
  • 50 ml bere
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Într-un bol mediu, mixăm făina cu zahărul, sarea, ouăle și untul topit.

Turnăm treptat și laptele și mixăm până obținem un aluat subțire și omogen.

Acoperim bolul și îl punem la frigider pentru 30 de minute, după care încorporăm și berea.

Într-o tigaie, încingem câteva picături de ulei și, cu un polonic, turnăm din aluat în tigaie.

Înclinăm tigaia ca aluatul să se întindă pe toată suprafața.

Coacem clătitele timp de 1 minut pe fiecare parte, la foc mic.

Când sunt gata, le răsturnăm pe o farfurie.

Le servim umplute cu gem sau dulceață.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!