Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g smântână
  • 100 g afumătură, bacon afumat sau slănină afumată
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei galben
  • 1 foaie dafin
  • 1 linguriță piper boabe
  • Jumătate linguriță boia
  • Sare după gust
  • Leuștean, pătrunjel

Mod de preparare:

Începem prin a curăța și spăla legumele.

Tăiem în cubulețe baconul, morcovul, ceapa și țelina și le călim în puțin ulei încins.

Opțional, putem adăuga și jumătate de linguriță de boia dulce.

Într-o oală potrivită, turnăm 3-4 L de apă și adăugăm cubulețele de cartofi, sare, piper și foaia de dafin.

Punem oala pe foc, iar după 15 minute adăugăm și ardeiul roșu și galben tocat mărunt.

Adăugăm și legumele călite cu baconul și fierbem la foc mic, cam 20-25 minute sau până legumele se pătrund bine.

Dregem cu smântână și sare, iar la final presărăm și verdeața tocată mărunt.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!