Blat de tort pufos, aromat și înalt – Cea mai bună rețetă de blat de tort
Ingrediente necesare:
- 200 g zahăr tos
- 100 ml apă
- 4 ouă
- 100 ml ulei
- 200 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- Esență după gust
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile spumă, turnând în fir subțire și uleiul. Încorporăm și zahărul vanilat.
Separat, mixăm albușurile spumă. Treptat adăugăm și zahărul și mixăm continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Mixând în continuare, punem câte 1 lingură de apă și una de zahăr, alternativ. Încorporăm și gălbenușurile, esența și făina amestecată cu praful de copt. Folosim o spatulă.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până blatul devine auriu și trece testul cu scobitoarea.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. În medie, este de 30 de minute și este foarte important să nu deschidem ușa cuptorului în primele 15-20 de minute.
Am folosit o formă rotundă de 26 cm. se poate folosi o formă mai mică însă atunci timpul de coacere va fi mai mare și blatul mai înalt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!