Cea mai îndrăgită prăjitură cu mere – Se prepară din 350g făină, 200g zahăr, 5 ouă, 250g unt, 1 kg mere și…
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- 5 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 kg mere
- Jumătate linguriță scorțișoară
- 100 g zahăr
- Apă
Mod de preparare:
Topim untul în cuptorul cu microunde și-l lăsăm să se răcească. Spălăm merele, le curățăm de coajă, cotoare și semințe și le tăiem în felii subțiri sau în mici cubulețe.
Mixăm ouăle împreună cu zahărul până acesta se dizolvă complet după care încorporăm untul.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt. Treptat, cernem făina în amestecul de ou, mixând continuu până la omogenizare. La final încorporăm și merele și turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45-50 minute sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea. După coacere, scoatem tava din cuptor.
Amestecăm 100 g zahăr cu scorțișoara și punem apă cât să obținem o consistență ca de glazură. Turnăm glazura peste prăjitură și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!