kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Cartofi copți în pungă – Aromați, gustoși și economi

Cartofi copți în pungă – Aromați, gustoși și economi

Datorită pungii, cartofii vor fi extraordinar de gustoși și aromați. În plus, nu veți mai fi nevoiți să vă luptați cu petele de grăsime din tavă și din cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • condimente după preferințe (rozmarin, coriandru, busuioc etc.)
  • o pungă pentru copt

Mod de preparare:

  • Se curăță și se spală cartofii și se taie în bucăți medii. În cazul în care folosiți cartofi noi, aceștia se vor coace cu tot cu coajă.
  • Pătrunjelul se toacă, iar usturoiul se pisează.
  • Într-un bol curat se amestecă uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul, condimentele și se asezonează cu sare și piper după gust.
  • Dressingul rezultat se toarnă peste cartofi și se amestecă bine, astfel încât acesta să fie distribuit uniform.
  • Se transferă cartofii în punga de copt, se leagă gura pungii, se fac câteva găurele în partea superioară a pungii și se așează în tavă.
  • Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, timp de 40 – 50 de minute.
  • Pentru a obține o crustă aurie, cu 10 minute înainte de final se taie partea de sus a pungii și se dă tava, din nou, la cuptor.

Cartofii se servesc calzi și merg de minune cu unt, telemea sau cașcaval, sau chiar lângă o salată verde!

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Tort polonez Karpatka – Prăjitura Ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil

Tort polonez Karpatka - Prăjitura Ecler de care te vei îndrăgosti iremediabil

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

100% Natural – Cum vopsim Ouăle de Paște în mod natural – Ouă roșii, albastre, maro, galbene și verzi
Fără categorie

100% Natural – Cum vopsim Ouăle de Paște în mod natural – Ouă roșii, albastre, maro, galbene și verzi

Legume la tavă, la cuptor – Iată ce ușor și ce gustos poți pregăti legumele – Rețetă cu imagini
Fără categorie

Legume la tavă, la cuptor – Iată ce ușor și ce gustos poți pregăti legumele – Rețetă cu imagini

Rețetă de post – Aluat de pâine Ekmek – Pâine turcească de post – Rețetă marca Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Aluat de pâine Ekmek – Pâine turcească de post – Rețetă marca Șef Paul Constantin

Aperitiv festiv – Ruladă din morcovi și cașcaval – Rețetă rapidă și ușoară, ideală pentru Crăciun sau Revelion
Fără categorie

Aperitiv festiv – Ruladă din morcovi și cașcaval – Rețetă rapidă și ușoară, ideală pentru Crăciun sau Revelion

Tort de ciocolată, cu nuci și biscuiți – Rețetă fără coacere, gata în 10-15 minute
Fără categorie

Tort de ciocolată, cu nuci și biscuiți – Rețetă fără coacere, gata în 10-15 minute

Supă cremă de roșii – Rețetă simplă și ușoară, foarte gustoasă – Nimeni nu refuză încă o porție…
Fără categorie

Supă cremă de roșii – Rețetă simplă și ușoară, foarte gustoasă – Nimeni nu refuză încă o porție…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate