Datorită pungii, cartofii vor fi extraordinar de gustoși și aromați. În plus, nu veți mai fi nevoiți să vă luptați cu petele de grăsime din tavă și din cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • condimente după preferințe (rozmarin, coriandru, busuioc etc.)
  • o pungă pentru copt

Mod de preparare:

  • Se curăță și se spală cartofii și se taie în bucăți medii. În cazul în care folosiți cartofi noi, aceștia se vor coace cu tot cu coajă.
  • Pătrunjelul se toacă, iar usturoiul se pisează.
  • Într-un bol curat se amestecă uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul, condimentele și se asezonează cu sare și piper după gust.
  • Dressingul rezultat se toarnă peste cartofi și se amestecă bine, astfel încât acesta să fie distribuit uniform.
  • Se transferă cartofii în punga de copt, se leagă gura pungii, se fac câteva găurele în partea superioară a pungii și se așează în tavă.
  • Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, timp de 40 – 50 de minute.
  • Pentru a obține o crustă aurie, cu 10 minute înainte de final se taie partea de sus a pungii și se dă tava, din nou, la cuptor.

Cartofii se servesc calzi și merg de minune cu unt, telemea sau cașcaval, sau chiar lângă o salată verde!

Poftă bună!