Rețetă rapidă și gustoasă, din puține ingrediente – Coșulețe aperitiv, cu cartofi, piept de pui și cașcaval
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de pui
- 100 ml apă
- 8 cartofi
- 100-200 g cașcaval ras
- 200 g maioneză
- 3 căței usturoi
- Sare, piper
- Ceapă verde / pătrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui în mici cubulețe.
Punem o tigaie mică pe foc, cu apa. Când apa începe să fiarbă, adăugăm maioneza și amestecăm până se dizolvă complet în apă. Adăugăm acum cubulețele de carne, sare, piper și usturoiul pisat.
Lăsăm totul pe foc mediu spre mic timp de 20 de minute, după care scurgem. Între timp, curățăm cartofii și-i dăm prin răzătoarea mică.
Ungem cu unt o tavă de brioșe. Punem mai întâi cartofii, peste care punem carnea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 240 de grade Celsius pentru 20-25 minute.
Tăiem ceapa rondele și amestecăm bine cu cașcavalul. Presărăm amestecul peste coșulețe și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 5-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!