Ingrediente pentru aluat:

  • 400 ml apă
  • 200 ml lapte
  • 280 g făină
  • 8 ouă
  • 160 g unt
  • 1 linguriță sare
  • 30 g fulgi migdale

Ingrediente pentru cremă:

  • 1200 ml lapte
  • 300 g zahăr
  • 120 g amidon
  • 4 ouă
  • 5 g vanilie
  • 400 g unt

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, sarea și apa. Amestecăm bine până la omogenizare. Când a început să fiarbă, luam amestecul de pe foc.

2. Turnăm compoziția într-un bol. Treptat, adăugăm făina cernută și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm ouăle și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.

4. Împărțim aluatul pregătit anterior, în 2 părți egale. O parte o așezăm într-o tavă de copt. Pe deasupra, adăugăm migdale și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 30 de minute. Procedăm la fel și cu a 2-a jumătate de blat, doar ca nu folosim migdale. Lăsăm blaturile să se răcească pe un gril.

5. Pentru cremă, punem la fiert 800 ml de lapte.

6. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, amidonul și laptele rămas. Mixăm bine până la omogenizare.

7. Turnăm jumătate din laptele fiert și amestecăm bine. După ce am obținut o cremă omogenă, adăugăm laptele rămas și punem amestecul la fiert la foc mic. Amestecăm energic până când obținem o cremă densă. La final, luam crema de pe foc și adăugăm untul topit.

8. Pentru a monta tortul, tapetăm blatul ce nu are migdale, cu toată crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm blatul cu migdale și punem tortul la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu drag – Poftă bună!