Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 linguri făină
- 1 lingură amidon alimentar
- 6 linguri zahăr pudră
- 6 albușuri
- 6 gălbenușuri
- 2 linguri pudră de cacao
- 50 ml cafea proaspătă
- 1 linguriță praf de copt
- 100 ml ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 120 g praf de budincă de vanilie
- 40 g amidon alimentar
- 1 L lapte
- 250 g unt
- 8 linguri zahăr pudră
- 8 g zahăr vanilat
- 1 lingură pudră de cacao
- 50 ml cafea proaspătă
- 1 lingură zahăr pudră
- 8 linguri zahăr
Deasupra:
- 2 linguri ulei
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile cu zahărul pudră după care încorporăm și restul ingredientelor, în afară de albușuri.
Mixăm spumă tare albușurile și încorporăm cu grijă spuma în compoziția de mai sus.
Tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt, transferăm amestecul în ea și uniformizăm.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15 minute.
Îl lăsăm să se răcească de tot.
Pentru cremă, pregătim o budincă de vanilie pe care o împărțim în două.
Amestecăm o parte cu zahărul vanilat, cealaltă parte cu pudra de cacao.
Lăsăm budincile să se răcească de tot, după care le spumăm cu untul și cu zahărul pudră, adăugând și cafeaua în cea de cacao.
Întindem uniform crema de vanilie peste blatul rece din tavă.
Peste crema de vanilie întindem uniform și crema de cafea, după care dăm prăjitura la frigider.
Ulterior, topim ciocolata împreună cu uleiul la bain-marie și o turnăm peste prăjitură.
După ce glazura se întărește, putem servi prăjitura.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!