Rețetă excepțională, explicată pas cu pas, în imagini – Se prepară ușor! Ruladă de casă cu ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 ouă
- 10 linguri zahăr pudră
- 1 lingură pudră de cacao
- 3 linguri făină
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 4 linguri făină
- 300 ml lapte
- 300 g ciocolată
- 250 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm făina cu zahărul, pudra de cacao și bicarbonatul. Adăugăm și gălbenușurile, după care încorporăm și albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
După ce s-a copt, transferăm blatul pe un prosop curat și umed de bucătărie și îl rulăm imediat.
Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță. Adăugăm făina, zahărul și ouăle. Amestecăm bine și fierbem până se îngroașă. Adăugăm și untul și amestecăm până se topește complet.
Luăm crema de pe foc, o împărțim în două și amestecăm o parte cu bucățile de ciocolată până acestea se topesc complet. Punem deoparte un pic din crema cu ciocolată.
Derulăm blatul și întindem peste el crema albă, după care și crema cu ciocolată.
Rulăm și acoperim rulada cu crema de ciocolată pusă deoparte. Decorăm după plac.
Savurați cu poftă! Poftă bună!