Ingrediente necesare pentru 4 borcane de câte 320 ml:
Ingrediente necesare pentru 4 pungi de câte 250 g:
Mod de preparare mazăre la congelator:
- Punem apă la fiert într-o oală încăpătoare. Când clocotește, adăugăm mazărea și le opărim timp de 4 minute.
- După 4 minute, transferăm mazărea într-un bol umplut cu apă cât mai rece. Le scurgem și le împărțim, câte 250 grame, în pungi alimentare. Avem grijă să scoatem cât de bine putem aerul din pungi.
- Dăm pungile la congelator. Când dorim să le folosim, scoatem o pungă din congelator și punem mazărea la fiert.
Mod de preparare mazăre la borcan:
- Punem mazărea la fiert în apă cu sare, adăugând câte 20 de grame de sare la fiecare kilogram de mazăre.
- Prima dată punem mazărea în oală, după care adăugăm apă cât să le acopere și încă 2 degete.
- Punem oala pe foc mic și fierbem încet timp de 20 de minute.
- Transferăm mazărea în borcane curate, cu lichid cu tot. Lichidul trebuie să acopere mazărea complet. Închidem borcanele cu capace curate.
- Pe fundul unei cratițe punem un prosop de bucătărie și punem peste el borcanele. Adăugăm apă în cratiță, cât să ajungă până aproape de capace și punem pe foc mediu.
- Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele cu mazăre timp de 15 minute.
- După sterilizare, oprim focul și lăsăm borcanele să se răcească lent și complet, în apa în care au fiert. După ce se răcesc, le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună