Bombonele de casă cu fulgi de cocos și cu ciocolată – Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere

Ingrediente necesare:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahăr tos
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru bomboanele albe:

  • 200 g fulgi de cocos
  • Esență de rom după gust

Ingrediente necesare pentru bomboanele cu ciocolată:

  • 80 g ciocolată
  • 250 g biscuiți măcinați

Mod de preparare:

Fierbem o budincă din lapte, praf de budincă și zahăr tos. După ce se îngroașă, o luăm de pe foc și acoperim suprafața cu folie alimentară și lăsăm budinca să se răcească.

Mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră, după care încorporăm în budinca rece, lingură cu lingură, mixând până la omogenizare. Trebuie să obținem o cremă fină.

Împărțim crema astfel obținută în două: amestecăm o parte cu fulgii de cocos și cu esența de rom, cealaltă parte cu ciocolata topită și biscuiții.

Formăm bomboanele și le dăm fie prin fulgi de cocos, fie prin biscuiți măcinați, fie prin pudră de cacao.

Savurați cu poftă! Poftă bună!