Acești covrigi îi mănânc ori de câte ori merg în România și merg la mama acasă. Peste drum de unde locuiesc părinții mei este o patiserie și acolo au niște covrigi și langoși de mă înnebunesc. Eu am făcut o porție și jumătate. Eu va las rețeta pentru o porție.

Timp de preparare: 30 minute

Nr. de porții: 22

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 230-240 ml lapte călduț
  • 50 gr zahăr
  • 7 gr drojdie uscată
  • 3 buc ouă întregi
  • 50 ml ulei pentru frământat
  • 100 gr unt la temperatura camerei pentru uns aluatul

Sirop:

  • 500ml apă
  • 250gr zahăr
  • 2 sticluțe esență rom

Preparare

Facem un aluatul din făină, drojdie, lapte, ouă și zahăr. Frământăm bine, spre final punem treptat uleiul și continuând să frământăm. Aluatul este unul foarte elastic. Se lasă la dospit 45 de minute.

După ce a dospit, se pune aluatul pe masa de lucru cu puțin ulei. Se întinde într-o formă dreptunghiulară, se unge cu untul moale.

Aluatul se împătură.

Se pune în folie și se dă la frigider pentru 1 oră. Se întinde în forma dreptunghiulară cam de 1 cm și se taie fâșii de 2cm.

Se modelează covrigii, se pun în tavă în care punem hârtie de copt. Se mai lasă 15-20 minute. Se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte.

Se coc la 170 grade pentru 20-25 minute.

Între timp se face siropul.

În momentul în care începe să fiarbă se mai lasă 3-5 minute, se dă deoparte și se pune esența de rom sau de vanilie. După ce scoatem covrigii se mai lasă 2 minute după care se pun în sirop pentru 5 secunde.

Dacă doriți, se pot unge cu miere care se dizolvă cu puțină apa călduță și presărați nuca de cocos.

Puteți să nu puneți nucă de cocos dacă nu doriți.

Sunt foarte gustoși și însiropați. Se desfac fâșii.

Merită să încercați rețeta. Sunt foarte gustoși!

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres