Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Ingrediente necesare pentru 4 borcane a câte 320 ml:
- Piper boabe, piper măcinat
- 1,2 kg sfeclă roșie
- 15 g semințe chimen
- 15 g sare
- 30 g zahăr
- 120 ml oțet 9%
- 400 g hrean
- 200 ml apă
Mod de preparare:
- Fierbem sfecla în apă după care o curățăm de coajă și o dăm pe răzătoarea mare.
- Curățăm hreanul și îl dăm pe răzătoarea mică, îl punem peste sfecla rasă.
- Adăugăm și celelalte ingrediente și amestecăm foarte bine. Acoperim bolul și dăm la rece pentru 1 oră.
- După 1 oră, amestecăm din nou după care transferăm salata în borcane curate, sterilizate.
- Împărțim și zeama din bol între borcane, după care le închidem etanș cu capace sterilizate.
- Depozităm borcanele în cămara răcoroasă (nu trebuie să le sterilizăm).
Notă: după ce deschidem un borcan de salată de sfeclă, îl păstrăm la frigider.
Savurați cu poftă! Poftă bună!