kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură fără coacere, cu brânză și căpșuni – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 350 ml frișcă lichidă, 1 kg căpșuni și…

Prăjitură fără coacere, cu brânză și căpșuni – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 350 ml frișcă lichidă, 1 kg căpșuni și…

Prăjitură fără coacere, cu brânză și căpșuni – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 350 ml frișcă lichidă, 1 kg căpșuni și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 200 g biscuiți simpli
  • 100 g unt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 400 g cremă de brânză naturală
  • 350 ml frișcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 10 g gelatină pudră

Ingrediente necesare pentru umplutura cu căpșuni:

  • 1 kg căpșuni
  • 200 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină pudră

Mod de preparare:

Măcinăm biscuiții fin și-i amestecăm cu untul topit. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt. Transferăm amestecul de biscuiți în tavă, formăm un blat uniform.

Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca împreună cu zahărul vanilat și cel pudră.

Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Amestecăm crema de brânză cu zeama de lămâie, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine. La final, încorporăm și frișca și întindem crema peste stratul de biscuiți din tavă.

Învelim un bol mai mic în folie alimentară și punem bolul în cremă. Dăm tava la frigider pentru minim 2 ore.

După cele 2 ore, scoatem bolul din cremă și îndepărtăm cu grijă și folia.

Mixăm fructele cu blenderul vertical până obținem un piure. Turnăm piureul într-o cratiță, adăugăm zahărul și încălzim amestecul până zahărul se dizolvă complet.

Între timp pregătim și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugăm gelatina în piureul cald de căpșuni și amestecăm bine.

După ce se mai răcorește, turnăm compoziția în locul unde a fost bolul mai mic, în mijlocul tăvii. Compoziția va acoperi și toată suprafața tortului. Dăm tava la frigider peste noapte, după care decorăm după gust.

Notă: în cazul în care compoziția de căpșuni nu ajunge pentru a acoperi toată suprafața tortului, se poate folosi și tort-gelee roșu.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Tort Cremeș – Rețetă rapidă, aromată și delicioasă – Doamne, Doamne, ce bunătate!

Tort Cremeș - Rețetă rapidă, aromată și delicioasă - Doamne, Doamne, ce bunătate!

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Chifle moi și aromate, la tavă – Chifle cu brânză dulce, atât de fragede încât se topesc în gură
Fără categorie

Chifle moi și aromate, la tavă – Chifle cu brânză dulce, atât de fragede încât se topesc în gură

Cornulețe cu gem, pe bază de apă minerală – Cele mai fragede și cele mai sfărâmicioase cornulețe
Fără categorie

Cornulețe cu gem, pe bază de apă minerală – Cele mai fragede și cele mai sfărâmicioase cornulețe

Ți-e poftă de cozonac? Încearcă această rețetă – Îți promit că n-o să-ți pară rău
Rețete

Ți-e poftă de cozonac? Încearcă această rețetă – Îți promit că n-o să-ți pară rău

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Cremă pentru prăjituri de casă, gata în doar 5 minute – Se prepară din 250g unt, 200g zahăr, 100 ml lapte și 1 plic zahăr vanilat
Dulciuri și prăjituri

Cremă pentru prăjituri de casă, gata în doar 5 minute – Se prepară din 250g unt, 200g zahăr, 100 ml lapte și 1 plic zahăr vanilat

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate