Prăjitură fără coacere, cu brânză și căpșuni – Aveți nevoie de 200g biscuiți, 350 ml frișcă lichidă, 1 kg căpșuni și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți simpli
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g cremă de brânză naturală
- 350 ml frișcă lichidă
- 150 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 10 g gelatină pudră
Ingrediente necesare pentru umplutura cu căpșuni:
- 1 kg căpșuni
- 200 g zahăr pudră
- 20 g gelatină pudră
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiții fin și-i amestecăm cu untul topit. Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt. Transferăm amestecul de biscuiți în tavă, formăm un blat uniform.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca împreună cu zahărul vanilat și cel pudră.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Amestecăm crema de brânză cu zeama de lămâie, adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine. La final, încorporăm și frișca și întindem crema peste stratul de biscuiți din tavă.
Învelim un bol mai mic în folie alimentară și punem bolul în cremă. Dăm tava la frigider pentru minim 2 ore.
După cele 2 ore, scoatem bolul din cremă și îndepărtăm cu grijă și folia.
Mixăm fructele cu blenderul vertical până obținem un piure. Turnăm piureul într-o cratiță, adăugăm zahărul și încălzim amestecul până zahărul se dizolvă complet.
Între timp pregătim și gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugăm gelatina în piureul cald de căpșuni și amestecăm bine.
După ce se mai răcorește, turnăm compoziția în locul unde a fost bolul mai mic, în mijlocul tăvii. Compoziția va acoperi și toată suprafața tortului. Dăm tava la frigider peste noapte, după care decorăm după gust.
Notă: în cazul în care compoziția de căpșuni nu ajunge pentru a acoperi toată suprafața tortului, se poate folosi și tort-gelee roșu.
Savurați cu poftă! Poftă bună!