kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Cornulețe fragede, cu borș și untură – Se prepară din 650g făină, 250g untură solidă, 25g drojdie, 250 ml borș și…

Cornulețe fragede, cu borș și untură – Se prepară din 650g făină, 250g untură solidă, 25g drojdie, 250 ml borș și…

Ingrediente necesare:

  • 620-650 g făină
  • 250 g untură solidă
  • 25 g drojdie
  • 250 ml borș
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură: 350 g rahat

Deasupra: Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem drojdia într-un bol mic, adăugăm 1 linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine apoi o lăsăm deoparte să se lichefieze.
Într-un bol mare, punem untura, esența, sarea și borșul. Amestecăm cu o lingură apoi adăugăm drojdia.
Începem să încorporăm treptat și făina și amestecăm până obținem un aluat nu prea tare și nelipicios.
Avem grijă însă să nu frământăm prea mult aluatul!
Îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl dăm la frigider pentru 15-20 de minute.

Între timp, tăiem rahatul în fâșii și încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoatem aluatul din frigider și rupem câte o bucată, cam de 150 de grame, restul îl punem înapoi la frigider până întindem următoarea foaie, dându-i formă de sferă.
Presărăm un pic de făină pe suprafața de lucru și întindem bucata de aluat într-o foaie foarte subțire și rotundă, cu diametrul de 30 cm,

Tăiem apoi foaia în 16 triunghiuri cât mai egale. La baza triunghiurilor punem rahatul tăiat, apoi rulăm.
Așezăm cornulețele astfel obținute în tava neunsă, lăsând o distanță potrivită între ele, luând în considerare că vor crește un pic la copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 20-25 de minute, până cornulețele încep să se rumenească ușor.
Imediat ce le scoatem din cuptor, le și dăm prin zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Salam de biscuiți cu ciocolată – Se prepară din 500g biscuiți, 200g unt, 200 ml lapte și…

Salam de biscuiți cu ciocolată - Se prepară din 500g biscuiți, 200g unt, 200 ml lapte și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prânz regal pentru toată familia – O mâncare foarte gustoasă, gata foarte repede
Feluri principale

Prânz regal pentru toată familia – O mâncare foarte gustoasă, gata foarte repede

Prăjitură cremoasă – Cu nuci pecan, cremă de vanilie și de ciocolată, frișcă și brânză
Fără categorie

Prăjitură cremoasă – Cu nuci pecan, cremă de vanilie și de ciocolată, frișcă și brânză

Gustărică simplă și rapidă – Aveți nevoie de 400g cartofi, 2 ouă, sare, piper și ulei
Rețete

Gustărică simplă și rapidă – Aveți nevoie de 400g cartofi, 2 ouă, sare, piper și ulei

Castraveții marinați “copilărește” – Foarte gustoși și foarte crocanți
Fără categorie

Castraveții marinați “copilărește” – Foarte gustoși și foarte crocanți

Caserolă de dovlecei la cuptor, cu șuncă și cașcaval – Se prepară din 2 dovlecei, 150g șuncă, 200g cașcaval, 2 ouă și…
Fără categorie

Caserolă de dovlecei la cuptor, cu șuncă și cașcaval – Se prepară din 2 dovlecei, 150g șuncă, 200g cașcaval, 2 ouă și…

Gogonele murate (cu usturoi, ardei și pătrunjel) – Crocante, gustoase și aromate, o bunătate!
Aperitive

Gogonele murate (cu usturoi, ardei și pătrunjel) – Crocante, gustoase și aromate, o bunătate!

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate