kiloRețete
vineri, mai 16, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Cornulețe fragede, cu borș și untură – Se prepară din 650g făină, 250g untură solidă, 25g drojdie, 250 ml borș și…

Cornulețe fragede, cu borș și untură – Se prepară din 650g făină, 250g untură solidă, 25g drojdie, 250 ml borș și…

Ingrediente necesare:

  • 620-650 g făină
  • 250 g untură solidă
  • 25 g drojdie
  • 250 ml borș
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare

Ingrediente necesare pentru umplutură: 350 g rahat

Deasupra: Zahăr pudră

Mod de preparare:

Punem drojdia într-un bol mic, adăugăm 1 linguriță de zahăr și amestecăm foarte bine apoi o lăsăm deoparte să se lichefieze.
Într-un bol mare, punem untura, esența, sarea și borșul. Amestecăm cu o lingură apoi adăugăm drojdia.
Începem să încorporăm treptat și făina și amestecăm până obținem un aluat nu prea tare și nelipicios.
Avem grijă însă să nu frământăm prea mult aluatul!
Îl acoperim cu un prosop curat de bucătărie și îl dăm la frigider pentru 15-20 de minute.

Între timp, tăiem rahatul în fâșii și încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoatem aluatul din frigider și rupem câte o bucată, cam de 150 de grame, restul îl punem înapoi la frigider până întindem următoarea foaie, dându-i formă de sferă.
Presărăm un pic de făină pe suprafața de lucru și întindem bucata de aluat într-o foaie foarte subțire și rotundă, cu diametrul de 30 cm,

Tăiem apoi foaia în 16 triunghiuri cât mai egale. La baza triunghiurilor punem rahatul tăiat, apoi rulăm.
Așezăm cornulețele astfel obținute în tava neunsă, lăsând o distanță potrivită între ele, luând în considerare că vor crește un pic la copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 20-25 de minute, până cornulețele încep să se rumenească ușor.
Imediat ce le scoatem din cuptor, le și dăm prin zahăr pudră.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Next Post
Salam de biscuiți cu ciocolată – Se prepară din 500g biscuiți, 200g unt, 200 ml lapte și…

Salam de biscuiți cu ciocolată - Se prepară din 500g biscuiți, 200g unt, 200 ml lapte și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Plăcintă de casă, cu brânză – Se prepară din 500g foi de plăcintă, 200 ml lapte, 1 kg brânză, 100 ml ulei și…
Fără categorie

Plăcintă de casă, cu brânză – Se prepară din 500g foi de plăcintă, 200 ml lapte, 1 kg brânză, 100 ml ulei și…

Foccacia de casă cu măsline și cașcaval – Rețetă simplă și foarte gustoasă
Fără categorie

Foccacia de casă cu măsline și cașcaval – Rețetă simplă și foarte gustoasă

Chec fin și delicat cu brânză dulce –  Pur și simplu se topește în gură, este genial!
Dulciuri și prăjituri

Chec fin și delicat cu brânză dulce – Pur și simplu se topește în gură, este genial!

Prăjitură de casă în straturi, cu miere și nucă – Prăjitura Doboșino (fragedă, aromată și delicioasă)
Fără categorie

Prăjitură de casă în straturi, cu miere și nucă – Prăjitura Doboșino (fragedă, aromată și delicioasă)

Bomboane Raffaello din lapte condensat și lapte praf – Extrem de ușor de făcut
Fără categorie

Bomboane Raffaello din lapte condensat și lapte praf – Extrem de ușor de făcut

Prăjitura Jerbo, fragedă și aromată – Prăjitură de casă cu gem, nucă și glazură de ciocolată
Fără categorie

Prăjitura Jerbo, fragedă și aromată – Prăjitură de casă cu gem, nucă și glazură de ciocolată

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate