Ingrediente necesare:
- 400 g făină de grâu
- 180 g iaurt natural
- 125 ml ulei
- 160 g zahăr
- 4 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 500 g prune
- 2 lingurițe zahăr vanilat
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Într-un bol mediu, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul, după care adăugăm treptat și uleiul și iaurtul, continuând să mixăm.
Într-un alt bol, mixăm spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare și cu zahărul vanilat.
Ne întoarcem la compoziția de gălbenușuri în care încorporăm iaurtul, făina și praful de copt, după care încorporăm și bezeaua cu o spatulă de silicon.
Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 24*24 cm tapetată cu hârtie de copt. Peste aluat, răspândim prunele proaspete spălate și tăiate în jumătăți, cu coaja în jos.
Presărăm zahărul pudră și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Coacem prăjitura timp de 50 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!