Ingrediente:
- 2 ouă
- 8 linguri ulei
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri lapte
- 1 plic de amoniac
- făină
Ingrediente pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 150 g zahăr
- 1 pachet margarină
- frișcă
Mod de preparare:
1. Încălzim laptele pe baie de aburi. Adăugăm zahărul și uleiul. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Luăm vasul de pe foc, adăugăm ouăle, amoniacul stins și făina cernută. Amestecăm bine până la omogenizare.
3. Întindem o foaie de aluat și o tăiem fâșii. Formăm rulourile și le așezăm pe o tavă de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.
4. Pentru cremă, punem laptele, amidonul și zahărul într-un vas, pe foc mic. După ce am obținut un amestec omogen și dens, luăm vasul de pe foc și adăugăm margarina.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!