Ingrediente:

  • 1 kg biscuiți simpli
  • 300 g rahat
  • 2 linguri cacao
  • 100 g stafide
  • esență de rom
  • zahăr vanilat
  • 200 g ciocolată neagră și albă
  • 1 l apă
  • 3 linguri unt

Mod de preparare:

1. Un sfert din cantitatea de biscuiți, îi rupem bucățele. Restul îi mărunțim cu ajutorul unui blender.

2. Într-un vas, facem un sirop de zahăr ( 250 g ), apă și cacao. După omogenizare, adăugăm biscuiții rupți bucățele și amestecăm bine.

3. Într-un bol separat, așezăm biscuiții măcinați. Adăugăm stafidele, untul, bucățelele de rahat și de ciocolata, zahărul vanilat și esența de rom. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm siropul pregătit anterior.

4. Turnăm compoziția pe o folie de plastic și formăm rulada. Se ține la frigider până a 2-a zi.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!