Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Salată de gogonele (pentru iarnă) – Un adevărat deliciu
Ingrediente necesare:
- 3 kg gogonele
- 3 ardei grași
- 2 ardei iuți
- 2 căpățâni usturoi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură leuștean
- Jumătate cană ulei (folosim o cană de 250 ml)
- Jumătate cană oțet 9%
- Jumătate pahar zahăr
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Spălăm gogonele și le tăiem în sferturi, tăiem ardeii în bucăți potrivite, zdrobim usturoiul, tocăm mărunt verdeața. Punem toate legumele într-un vas mare, adăugăm zahărul, sarea, uleiul, oțetul și amestecăm foarte bine.
Acoperim cu o farfurie mai mare deasupra căreia punem o greutate (de exemplu o sticlă mare umplută cu apă). Lăsăm legumele în vas peste noapte, la loc răcoros. A doua zi, transferăm legumele în borcane și le închidem ermetic. Pentru un plus de siguranță, putem steriliza borcanele, timp de câteva minute, în apă clocotită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!