Blinii cu varză – Rețetă moldovenească – „Mini clătite” cu varză – Se prepară din 200g varză, 160g chefir, 1 ou, 3 linguri de făină, sare și piper
Ingrediente necesare:
- 200 g varză
- 160 g chefir, la temperatura camerei
- 1 ou
- 3 linguri făină
- Jumătate linguriță sare
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- Piper după gust
Mod de preparare:
Tocăm varza fideluță și o punem într-un bol mare. Presărăm deasupra sare și frământăm bine cu mâinile ca varza să devină moale.
Notă: dacă varza este mai fibroasă și mai tare, putem să o fierbem în apă sau să o înăbușim pe tigaie 5 minute. Ulterior, trebuie să o lăsăm să se răcească.
Adăugăm chefirul, piperul, oul și amestecăm foarte bine. Încorporăm bicarbonatul după care încorporăm și făina cernută, amestecând bine ca să nu rămână cocoloașe.
Într-o tigaie cu un pic de ulei încins, modelăm bliniile cu ajutorul lingurii: o lingură de compoziție corespunde unei blinii. Prăjim pe foc mediu până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Le servim cu smântână și verdeață tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!