Timp de preparare: 30-40 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi noi
  • 5 linguri ulei
  • 8 căței usturoi
  • după necesitate sare
  • după necesitate verdeață pentru decor

Preparare

Cartofii se spală foarte bine. Nu se curăță de coajă deoarece este foarte subțire și se gătește ușor la cuptor.

Cartofii se taie în rondele de 0,5cm grosime.

Se spală în mai multe ape pentru a ieși amidonul din ele. Se tamponează cu șervet de bucătărie.

Se ia o tavă mai largă, se pun rondelele de cartofi, se stropesc cu ulei, se pune sare și cățeii de usturoi tăiați. Se amestecă cu mâinile.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade C pentru 30-40 minute. Se presară pătrunjel verde tocat mărunt.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres