Pentru vinete:
2 vinete medii (feliate ~1 cm grosime)
30 ml ulei de măsline
Sare după gust
Pudră de usturoi
Piper
Boia dulce
Oregano uscat
Pentru umplutură:
1 ceapă
2 ardei medii
2 căței de usturoi
300 g carne tocată
8 g boia dulce
8 g ghimbir
Cumin și coriandru după gust
150 ml apă
200 g piure de roșii
Sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt
Pentru gratinat:
150 g mozzarella
60 g parmezan
Puțin oregano uscat
Mod de preparare:
Feliem vinetele și le ungem cu ulei de măsline amestecat cu sare, piper, boia, usturoi pudră și oregano, apoi le coacem 20 de minute la 180°C.
Între timp, pregătim umplutura: călim ceapa și ardeiul în ulei de măsline 5 minute, adăugăm usturoiul și carnea, condimentăm cu boia, ghimbir, chimen și coriandru.
Lăsăm la gătit 6-7 minute, apoi adăugăm piureul de roșii, apa, sarea și piperul.
Fierbem 10-15 minute, până sosul scade și se leagă. La final, adăugăm pătrunjelul.
Punem pe feliile de vânătă coaptă umplutură de carne, mozzarella, parmezan și acoperim cu o altă felie de vânătă coaptă.
Opțional, straturile se pot repeta (3 felii de vânătă coaptă umplute).
Coacem încă 15 minute la 180°C, până se rumenesc frumos.
Se servesc calde, cu salată verde sau pâine proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!